SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

MEMBAKAR RUMAH IBADAT KERJA SIAPA?

Perbuatan membakar rumah2 ibadat sama ada gereja atau surau/masjid pada pendapat saya adalah perbuatan orang2 yang tidak bermoral, pendek akal dan kurang siuman (dan mungkin tidak keterlaluan jika dikatakan sebagai bodoh) walhal perbuatan sedemikian belum tentu mereka2 yang terbabit direstuai atau dijanjikan syurga/mendapat pahala dari NYA...
dan tidak timbul soal siapa yang memulakannya kerana siapa yang melakukan pastinya bersalah atau jika sebab belas dendam pastinya perbuat sedemikin ditegah dalam mana2 agama.

~Apapun saya secara peribadi inginkan keamanan, menjadi sahabat dan saudara kepada sesiapapun.. "peace" sesungguh bukankah itu yang lebih baik..??!!

# sama2 kita membudayakan semangat 1 Malaysia, 1 for all and all for 1..

1 comments:

  1. kyro said...
     

    kerja org buduh la baitu...nabi saw sendiri melarang kita kacau rumah ibadat mahupun patung berhala.jgn bilang itu pokok kayu pun dia nda suruh sembarang putung....tapi orang Sabah juga la paling best paling cool relaxxxxx ja...tiada pun gaduh2...syabas orang2 Sabah teruskan semangat perpaduan yang sememangnya sudah ujud sekian lama.

Post a Comment