SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

MI ISO GINAWO ISO OH RALAN WOYO'ON TOKOU...!!

Sehati Sejiwa 1 strategi 1 Tujuan.


Di mana ada kemahuaan di situ ada jalan, bila suda jatuh baru la kita mersa sakitnya, cubit paha kiri paha kananpun terasa sakitnya, tak akan lari gunung dikejar akan tetapi kapal terbang akan meninggalkan kita (kalau lambat) jika masa berlepasnya suda tiba (yang pasti tiket yang suda dibeli tida akan dibayar balik) dll, seindah manapun kata bidalan itu ia tetap membawa 1 message yg memerlukan kita berfikir akan makna disebaliknya.. saya menerima panggilan dari seorang sahabat nun jauh diseberang sana beberapa hari yg lepas beliau ada mengatakan yang kejayaan sesuatu bangsa itu bukan la ada jalan yang mudah yg penting kita telah memulakan dan ada kesinambungan nya dan kesatuan kesepakatan itu harus ada ibarat sepasukan bola sepak, masing2 memain peranan dengan 1 strategi dan 1 matlamat mencapai kemenangan, andai kata pasukan itu kalah pada hari ini tidak bermakna pasukan itu akan tewas selama2nya kita harus menerima kegagalan dan bertekad untuk menang pada masa akan datang serta belajar dari apa yg telah kita lalui.

Saya amat terharu dan berterima kasih kepada beliau biar sesibuk manapun beliau tetap ada masa untuk bertanya khabar dengan saya, saya mendapat tahu bahawa beliau akan ke Bangkok dalam masa terdekat ini dan seterusnya akan ke US untuk urusan resmi.


~akhir kata dari saya, saya mendoakan akan kesejahteraan kejayaan yg besar untuk beliau saya doakan juga semoga beliau mendapat lindungan dari Allah s.w.t dimanapun beliau berada, Amin…