SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

PISANG GORENG PANAS DAN MEMANASKAN....!!

Anwar vs Najib siapa jadi PM?


Semenjak pilihanraya umum tahun lalu, rakyat Malaysia tidak sunyi daripada pergolakan politik yang menyaksikan Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat sentiasa bertempur. Pada ketika ini kita masih tertumpu kepada senario politik yg berlaku di perak yg bagi kebanyakan orang bole la dikatakan sebagai pertarungan antara Anwar vs Najib. Anwar baru2 ini didesak oleh Karpal meletak jawatan dari menjadi ketua PR kerana mempromosikan budaya lompat parti ketika Anwar masih bersama Umno dan BN hingga sekarang dan mencetuskan masalah dalam gabungan tersebut serta kes liwat beliau.

Najib pula selain 2 isu terbaru, tentang penculikan 2 adun perak dan kes rasuah Jamaluddin dan Mohd Osman sedang menghadapai pertuduhan yang akan mula dibicarakan pada 10 Febuari ini. Menurut dakwaan pemimpin PKR, jika mereka menyertai Umno, dakwaan kes rasuah tersebut akan digugurkan. terlalu banyak perkara yang perlu diselesaikan oleh beliau. Selain menjawab pertuduhan-pertuduhan berat yang dilemparkan terhadap dirinya, persepsi umum masih lagi belum dapat dipulihkan mengenai penglibatan dirinya dalam kes pembunuhan warga Mongolia, walau beliau sering menafikannya.

Dalam pertempuran hebat dan yang belum pernah berhenti semenjak tsunami politik 8 Mac, Malaysia berada di persimpangan: Barisan Nasional atau Pakatan Rakyat? Sama ada Najib Razak atau Anwar Ibrahim?