SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

LIUD KEMBAGU ID KAWASAN TANDEK KOTA MARUDU.

Tandek Banjir Lagi.


Biasa la banjir ada kali 2 atau 3 nya. namun demikian persoalannya adakah barisan pemimpin kita dan AJK bertindak (yg diamanahkan) memantau dan memastikan AJKnya buat kerja dan sejauh mana keberkesanan usaha2 murni mereka dan orang2 lantikan mereka (kadang2 hal itu ibarat 1 ekor kerbau bawa lumpur yg lain pun kena lumpur suda, jadi yg bawa lumpur itu kau cuci dia..) ini satu contoh saya mendapat tahu bahawa ada diantara pusat pemindahan banjir tidak mendapat selimut (1kain selimut, 1kain sarung dan 1kain utk wanita bagi setiap keluarga) sedangkan barang2 ini sudah satu kemestian di setiap pusat pemindahan banjir, itu la di antaranya hal yg perlu di ambil tahu dalam kelemahan tindakan yg kita buat. Jangan pula kau cakap ini kerja di orang kita sama2 la pastikan..

~apapun hal-hal yg kita utarakan pasti ada jawapan dan hujah yg bernas dari mereka..!! namun saya sekadar memberikan pandangan dan menyumbang idea apa yg perlu di perbaiki, saya bukan la pandai orangnya tapi saya suka minta pendapat dan bertanya kalu saya tidak tahu hal itu. Kalu fikiran suda buntu (kalu malu bartanya sesat jalan) tanya la dengan orang yg baik pengurusannya macam yg mengurus Pitas tu, di org kawan2 kita juga bah tu apakah susahnya..