SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

INTANGAI TOKO OM TUDUNGAI TOKOU MEMIKIR.

KEKEJAMAN DI LUAR RUMAH TANGGA.


Petikan dari Harian Metro: SUNGAI PETANI: Seorang wanita koma selepas dipercayai dibelasah teman lelakinya, termasuk dihentak dengan batang besi sebesar lengan di beberapa bahagian tubuh berikutan perselisihan faham, pagi semalam. Dalam kejadian jam 9.30 pagi di Taman Kristal, Padang Temusu, dekat sini, wanita Melayu berusia 25 tahun itu ditemui terbaring berlumuran darah di rumah oleh jiran yang kebetulan lalu di kawasan itu. Mangsa yang belum berkahwin, tetapi mempunyai dua anak berusia tiga bulan dan setahun itu dipercayai tinggal bersama teman lelakinya di rumah berkenaan sejak beberapa bulan lalu. Mengikut rekod polis, mangsa pernah ditahan polis kerana cuba terjun dari sebuah bangunan terbengkalai di Padang Temusu, dekat sini. “Ketika kejadian (cubaan membunuh diri), mangsa yang belum berkahwin sedang sarat mengandung”


~jika diumpamakan terhantuk di dinding beberapa kali apakah tidak sedar lagi, akan jalan yg kita pilih, perlu ka kita bertahan lagi atas rasa cinta dan sayang (demi cinta nyawa dan badan saya serahkan) kerana perkara sedemikian saya percaya ada berlaku di kalangan org2 kita. Dan bagi pihak yg hero pula perlu ka tunjuk kuat dgn orang yg bukan lawan kita.. fikiro toko no kendiri.. tapi saya yakin orang Kimaragang kita tiada yg sampai hati berbuat demikian… OK KA TOMPINAI..!!