SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

IKAN PUTIH "STEAM" IDAMAN TUAN SAYA....!!


Kali ini paparan cerita saya lain sedikit kerana saya tujukan khas untuk kawan baik saya (mana tau dia ada masa singgah di blog saya ini) yg mungkin kumo’os sebab saya telah dijemput oleh beliau beberapa hari lepas untuk makan malam bersama2 lebih kurang la tetapi saya tidak datang ‘line’ pun tida berapa clear time tu signal ‘handphone’ pun putus2 maklum la di kawasan yg terpencil. Beliau mengatakan yg beliau suda oder 3 jenis ikan (special ) untuk pertemuan kami ikannya pun ikan yang bagus2 katanya, tapi saya sendiri sedang memancing ketika itu ‘so’ moki maaf oku babanar oi tuan tu menonulak oku di jemputan nuh… walau bagaimanapun lain kali peluang itu tidak akan saya lepaskan (jangan pula kau tida jemput saya lagi) tuan pun faham2 la kita yg suka memancing ini (tuan jangan marah kih..), tapi saya pasti tuan saya suda lupakan perkara itu pada esoknya kerana saya dengan hati terbuka hidangkan tuan saya dengan “ikan putih” masak steam yg tuan idamkan saya baru pancing semalam tu (huu!! Berselera benar tuan saya pagi2 itu..) biar la ikan ‘belukang’ yg kau ‘tapau’ untuk saya tu saya bikin pusas untuk kawan2..

~bagaimanapun saya amat memahai terhadap tuan saya ini dia buka la jenis yg ambil hati kerana bole dikatakan citarasa kami sama tapi lain2 juga, kami bole makan satu piring tapi tidur lain2, bole duduk satu meja tapi kerusi lain2, bole duduk satu kereta tetapi haluan masing2 (maksudnya kadang2 kami kongsi kereta tetapi dia urus kerja dia dan sambil itu saya buat kerja saya). Anyway tuan “all the best to you and I wish you will do the best to us”.. Kimaragang boleh…!!