SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

SEPETANG DI LABUAN.

Seperti sesetengah kawan tahu saya telah ke w.p. Labuan kelmarin, sempat juga saya bertemu dengan saudara tuan kita di sana ditemani oleh saudaraku Johan atau saya panggil dia Tan(anak si Kajul) sekitar jam 3pm. Apapun biasalah nama nya suda tuan memang sibuk bersusun orang mau jumpa, time saya menunggu giliran tu datang seorang kawan (timbalan pengarah JPJ KK) jadi walaupun saya yg sampai dulu saya bagi la dia peluang dulu jumpa tuan sebab kawan. Senyum2 timbalan pengarah JPJ tu apapun ini la adatnya orang cari makan lagipun urusan saya tida penting juga cerita2 saja.

Akhirnya sampai juga giliran saya adalah dalam 40 minit saya bercerita dengan beliau macam2 la cerita kami termasuk perlantikan 4 menteri baru dan 4 timbalan menteri dari Sabah dan sempat juga saya mengatakan “harap2 la nampak perubahan di Sabah ini dengan adanya jawatan menteri penting yg dipegang oleh wakil rakyat dari Sabah” dan tuan pun adalah ulas sikit2.

Apa yg menarik perhatian saya kepada tuan ini adalah tentang keperibadian beliau kata beliau kita seharusnya ada perasaan contohnya kesihan melihat orang2 kita yg miskin, kalu bole mau saya tolong setiap orang2 yg perlu saya tolong tetapi saya tidak mampu berbuat begitu saya hanya buat setakat yg boleh saya lakukan.

Dipendekkan ceritanya akhir sekali baru la saya cakap tentang kesinambungan meeting kami yg tida berkesudahaan (deklarasi Torongsoko) nampaknya ada khabar baik tempatpun sudah ada masa dan tarikh sudah di tetapkan pada 2mei 2009 cuma minta kebenaran dari tuan setiausaha usulkan kepada para AJK… apapun semoga tiada lagi masalah berbangkit tida dapat datang dan ditangguhkan….

~apapun terima kasih la pada saudara saya Tan dan Nicky di Labuan kerana menamani dan mengurus pengangkutan dan penginapan saya sepanjang berada di sana..