SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

BLOG KIMARAGANG BUKAN UNTUK MENGHANCURKAN BANGSA KIMARAGANG

YO’KU TULUN KAMPUNG MOMOROS N’GA CARA KAMPUNG.

Saya di lahir di kalangan masyarakat dusun Kimaragang dan menjadi anak2 serta pewaris bangsa Kimaragang. Hidup dan membesar di daerah Tandek yg serba kekurangan kalau time dulu2 (hero lumba kerbau dan lumba basikal 26/28 kalu di kampung saya) bole la dikatakan dibesarkan dengan usaha menanam padi, sawah padi yg di usahakan oleh si Guss sekarang (jalan ke rumah nenek Mojingkin) menjadi saksi dimana kami satu ketika dahulu membantu mama ‘mongoguring’ atau bila tiba menuai padi menabit (atau pun yg pakai langaman tu tida tau apa di panggil) o’ngo pigis mari oh tunturu kih. Apapun hari ini saya percaya emak dan bapa bole mendabik dada dengan pencapaian anak2 mereka. Jika di bandingkan antara kami bertiga anak lelaki (cawangan si bapa di Talantang) memang saya yg terbelakang (tidak paya la di sebut mengapa sb bikin malu saja) apapun sesuatu yg menjadi kebanggaan saya ialah saya anak kimaragang, anak hj. Zulkifle @Muralang Majun. (bukan meninggi diri) kalu di buang di daerah manapun di Sabah tidak akan mati kebulur kerana saya ada semangat dan diasuh untuk berdikari oleh orang tua saya.

Hari ini 18 mei.2009 saya amat berbangga lagi kerana di beri kepercayaan oleh rakan-rakan saya terutamanya tn hj Jonathan, tn Jefree, Christoper mandut, tn Abdl Lattif dan rakan-rakan lain (maaf ki tidak di sebut semua) utk menyampaikan permohonan kepada R.O.S. sebagai PERTUBUHAN KIMARAGANG MALAYSIA (KIMARAGAN). Apapun ini adalah langkah permulaan langkah seturusnya adalah tanggung jawap kita semua (KP diminta la follow up juga kalu bukan dia tida bole jalan tu). Sesuatu yg tetap menjadi ingatan saya ketika ucapan akhir bapa saya time deklarsi Torongsoko “saya ibarat membuka tanah dan merantis tanah, anak2 dan cucu2 saya ini adalah pewaris dan penyambung kepada usaha saya”.. apa yg saya rasakan sekarang adalah saya seperti diri bapa saya “saya sudah memulakan dengan mendaftarkan Persatuan kita atas bantuan dan Usaha2 besar rakan2 dan saudara2 saya, dan saya minta pula saudara2 saya membuat kesinambungannya untuk membangunkan Persatuan kita”

# ulasan tn Jon tadi sebelum ke Johor (saya jumpa minta sign) saya mulakan ini untuk anak2 bangsa saya dan pandai2 la kamu mengaturnya saya hanya AJK penaja.

# 14mei.2009 yg menjadi pendorong saya (dari tn. Pengerusi) yg lama itu mendraf perlambagaan dan yg menghantari itu seharusnya cepat jadi (saya hanya tukang hantar seharusnya cepat).

# saya secara peribadi jika ada perjumpaan atau meeting saya jadi tukang hidang bagi2 minumanpun tida apa yg penting saya ada menyumbang sesuatu untuk bangsa saya.

~ sesungguh saya adalah insan biasa dan orang Kimaragang, saya mewakilkan diri saya untuk rakan2 dan saudara2 atas usaha mereka yg di pandangan sinis (tida tau dia orang setuju ka tida saya jadi wakil) dan kepada satu pertanyaan, apapun yg tersilap dan menyinggung perasaan orang lain adalah dari saya dan bukan dari sesiapa..

Mari kita lihat… MANA DIA…?

PERTUBUHAN KIMARAGANG MALAYSIA (KIMARAGANG).