SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

Tandek banjir lagi.....

Pagi ini saya mendapat sms dari kakak saya dari Tandek yg membatalkan perjalan mereka ke Kota Kinabalu. Hujan di khabarkan tidak berhenti sejak kelmarin dan jalan dari Damai ke Kota Marudu tidak dapat dilalui penduduk2 di daerah Tandek amnya terpaksa membatalkan perjalanan ke Kota Marudu. Di khabarkan juga saudara yg lain dari Pitas dan sekitarnya terpaksa berpatah balik, rakan2 yg berada di Kota Kinabalu mau pulang ke Tandek terpaksa bermalam di pekan KM dulu dan pagi ini masih ramai yg membatalkan perjalan Kk ke Km kerana masalah ini (balikpun tida guna tida dapat pulang rumah), mama saya di Talantang terpaksa la cuti2 Malaysia dulu sambil mengalami suasana banjir di sana, saya yg mau pulang terpaksa tunggu berita dari kawan2 keadaan di sana dan bapa saya suda pasti mau berakit dulu la kalu mau ke Tandek hari ini. Petani-petani di Talantang tida tau la nasib mereka seperti yg kita sedia makluam dengan permasalaan mereka sebelum ini.

Hal yg sedemikin suda sekian lama berlarutan dan bagi kebanyakan saudara2 di Tandek suda biasa dengan keadaan demikian serta suda jemu dengan penjelasan dari pihak2 terbabit. Dan apa yg disuarakan oleh sahabat2 dari SAM sememangnya jelas pihak yg bertanggung jawab harus mencari jalan penyelasaian, spt perumpamaan saudara Umar"sediakan bidan sebelum beranak sediakan payung sebelum hujan" dan penduduk Tandek di wilayah Kimaragang amnya berhak untuk mendapat belaan dengan permasalaan yg kerap berulang.



note: saya amat2 bersetuju dgn cadangan ini.
~http://marudubloggers.blogspot.com/2010/01/cadangan-pengurusan-banjir-di-kota.html.



.

0 comments:

Post a Comment