SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

ADUHAI TANDEK KU!!


macam kena Bom (tinggal tunggul ba).


Tandas Dewan Ni Bos Jangan Salah...!

Dewan Yang Dah Jadi Rumah Berhantu....!!


Rumput Tinggi Dari Bangunan.
Sampah...!! (Lori Sudah Kena Lelong Suda Ba)

OOOOOH…..! SAYA MIMPI JADI TARZAN…!

Tarzan and Jane..!!


Saya terkenang akan 1 cerita yg popular dulu2 zaman kanak2 saya… cerita yg tidak perna saya ketinggalan akan sirinya siarannya setiap minggu ialah Tarzan. Cerita tentang seorang anak orang biasa yg hilang di hutan belantara dan di pelihara oleh beruk sehingga dewasa dan di digelar “Tarzan”. Dipendekkan akan ceritanya Tarzan adalah raja di rimba (king of the jungle).

Cerita ini agak popular sekitar 80an hingga ke 90an dengan setiap siri pemantasannya berbeza2 namun Heronya tetap sama iaitu Tarzan hingga la zaman new millennium ‘George of the jungle’ jalan ceritanya diubah namun kisahnya masih tentang anak manusia biasa yg di pelihara oleh beruk walaupun ceritanya agak Jenaka ia tetap Tarzan.

~melihat akan kehebatan cerita rekaan orang2 barat, kita juga ada cerita yg tidak kurang hebatnya ‘Yaki om Eoduh’ (ala2 cerita pak Pandir dan mak Andeh ), Lintagu, Yusak suronggo, Yongkor, si Gayo Poh dan banyak lagi. Yang jika tiada usah untuk mengkomersilkannya, saya percaya warisan kita ini akan terus hilang di telan zaman memandangkan cara penyampaiannya adalah secara lisan dari datuk2 dan nenek2 kita dan suda kurang mendapat perhatiaan dari golongan muda mudi sekarang..