SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

TERKENAG SEMASA DULU HATIKU MERASA RINDU…

Tandek Oh Tandek


Bila si ‘Furen Laoshi’ (Lost and Found) sebut pasal Tandek dan kenangan dia dulu2 sayapun ikut teringat kembali kenangan manis di pekan Lama Tandek, bole la di katakan saya membesar di pekan itu time tu rasanya Tandek lebih maju dari pekan KM la, tapi semuanya tinggal kenangan pekan Tandek kini seperti pekan yg mati kadang2 tu kalu bukan hari isnin petang2 gitu macam tempat yg dilanggar geruda saya bukan la memperkecil2 kan pekan itu (bapa dan kakak buka kedai di sana ba) tapi seolah2 tidak diambil peduli oleh pihak berwajib terutamanya pemimpin2 kita, memang benar ada kemudahan Hospital tapi macam tiada sebab banyak kekurangannya. Saya rasakan ada baiknya di tempatkan lagi pejabat pos kecil /wakil pos (memandangkan pej. pos KM suda sesak bah tu) dan balai polis kecil agar tumpuan dan tarikan pekan itu banyak sedikit bekalan air harus dibaiki sebab itu la masalah utama di sana, jalan kepekan baru Tandek harus diserikan lagi (macam rumput dia tinggi dari tu Bangunan tau).

Apapun ini adalah pendangan dari saya yg tidak tahu apa2 tapi saya rasakan idea saya ini bole diperhalusi dan dijadikan panduan apa yang terkurang ditambah la lagi agar Tandek muncul kembali maju separti dulu alang2 suda kamu buat Hospital di sana biarlah berbelanja lagi sedikit untuk kemajuan Tandek ataupun mungkin dari pihak pemimpin kita dia minta pihak swasta jadi perintis (seperti Wong Kwok) minta melabur buat lagi beberapa blok kedai sebab mereka adalah berpengalaman dan punyai strategi yang tersendiri.


Saya yakin bila pekan Tandek maju kawasan sekitarnya akan mulai membangun secara tidak langsung banyak membawa kebaikan kepada masyarakat kita....

“semoga Tandek ku kembali maju dan gemilang”…..!!!!