SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

BERITA YANG MENARIKI PERHATIAN SAYA HARI INI.

Angkara percaya tilikan bomoh, seorang pelajar Universiti Industri Selangor (Unisel) dibelasah dan ‘ditawan’ sekumpulan rakan senior selama 4 jam kerana dituduh mencuri dompet, jam tangan, telefon bimbit dan kasut mereka. Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah malam Khamis lalu, mangsa 19 tahun yang baru sebulan mendaftar masuk ke universiti itu, berjalan seorang diri menuju asrama universiti berkenaan. Dia kemudian dipanggil 2 pelajar senior dan ditarik masuk ke bilik sebelum ditumbuk dan ditendang. “Mereka menuduh saya mencuri semata-mata kerana percayakan bomoh kononnya nampak wajah saya ketika menilik sedangkan saya tidak tahu apa-apa,” kata pelajar itu. “Saya disuruh buka baju dan mengelap lantai dan kemudian disuruh pakai semula baju. Mereka juga paksa saya melakukan tekan tubi sehingga saya menjadi lemah,” Menurutnya, dia tidak melawan ketika dipukul. Disebabkan tidak tahan dengan deraan itu, pada satu ketika dia berpura-pura mengaku mencuri bagi mengelakkan dipukul lebih teruk. “Tidak cukup dengan itu, mereka merampas telefon bimbit, kasut, wang RM50 dan kad metrik saya sebelum dibebaskan jam 4.30 pagi,”

~ada lagi rupa2nya orang2 malah bole kita ketegorikan sebagai terpelajar yg kurang bijak dalam membuat keputusan tentang sesuatu hal malah taksub dalam sesetengah perkara (tapi bukan org kita ba ni)… apa2 je la.. sekedar imformasi dan teladan untuk kita semua.