SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

MANSAU-ANSAU OKU..!!

Minggu lalu sebelum saya ke Beaufort 14 mac (malam) dan Tawau pada 15 mac (awal pagi) Sempat lagi saya makan malam bersama 2 orang sahabat dan keluarga, yg saya secara peribadinya harap2 kan bakal menjadi pemimpin utama masa depan kita (pemimpin dikalanagan bangsa Kimaragang walupun KP secara am sudah menjadi ketua pemimpin di kalangan pemuda N5 Tandek kita harapkan pencapaian yg lebih tinggi lagi.. Amin..).. pada 13mac 7.30malam (makan malam atas hubungan keluarga/saudara dan sahabat baik).


...Siapa lebih Handsome..?? (gamabar saya tida masuk sebab saya tahu tida se'handsome' mereka berdua) jadi saya tarik diri awal2...!!

Christoper B. Mandut ketua pemuda PBS N5.

( Electrical Consultant)..
Dr. Jurin Gunsalam. (
Businessman/bekas pensyarah) masih bujang..


~pada esoknya sekitar jam 5pm 14 mac saya ke
Beaufort atas undangan En. Junaidi & hjh. Suhaila Aman, hujan lebat dan banjir oooohh...!!

nasib baik kereta kuda saya tidak tenggalam...!!

laluan ke rumah (Banglo) saudara En. Junaidi di taman Kinamas.

# 15mac. Pekan Nabalu perjalanan bermula ke Tawau....!!


2. Pekan Ranau.3. Tawau. gambar penuh di http://muralangjr76.blogspot.com/

org cakap jauh perjalanan luas pandangan tapi apapun saya ke Tawau bukan la kerana jalan2 utk meluaskan pandangan (driving Tawau ke KK 8jam pergi balik 16jam amat memenatkan) adalah kerana menunaikan tugas saya yg terakhir dan saya pasti akan menganggur la lepas ini.. rasa2 nya mau balik kampung dulu tanam padi.. kalu ada peluang lagi baru la datang kk lagi...


~apapun inilah indahnya kehidupan ada pasang surutnya, poketpun kadang2 penuh dan inilah masanya kosong, sesungguhnya sesiapa yg pandai mengatur kehidupan tidak akan "LIKAPAN" (kebuluran) itulah kata2 yg aruah nenek saya (Kindayan Edar) pernah cakap dan tida akan saya lupa..