SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

TULUSKAH HATI MU...!!

TEPUK DADA TANYA SELERA ANDA SENDIRI.

Masyarakat yang merdeka adalah bebas menyuarakan pendapat dan dalam masa yang sama masyarakat bebas menilai apakah pendapat itu memberi kepentingan kepada bangsa dan negara. Kita mengalu-alukan pendapat dan pada tahap ini sembarang pendapat adalah berperanan meletakkan kimaragang sebagai isu yang relevan sehinggalah tiba suatu ketika nanti masyarakat melakukan penghakiman berdasarkan kejayaan perkara yang diperjuangkan. Jika ternyata perjuangan itu salah menurut pendapat masyarakat, maka tidak perlu meminta maaf kerana niat kita memang betul, hanya yang perlu dilakukan ialah meletakan kembali perjuangan itu dalam konteks yang dikehendaki masyarakat dan Negara.

~ Janganlah menyatakan perkara yang mustahil termasuk perkara yang bukan-bukan. Janganlah menyindir orang lain (lebih-lebih) dan merasakan diri sendiri yang benar. Kalau inginkan masyarakat kita bersatu mengapa kita tidak sama-sama melakukan semua perkara kenapa harus bersendirian dan hanya menjemput orang-orang tertentu sahaja. Kita tidak layak menilai diri sendiri janganlah membuat satu penganugrahan dan penerimanya adalah diri sendiri. Pendek kata tepuk dada tanya selera. Adakah perjuangan anda tulus, jujur atau ada yang lain disebalik semua itu.

0 comments:

Post a Comment