SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

SORITA SID HUJUNG WULAN KO ISO ID 2009

PENGHUJUNG JANUARI 2009.


Satu acara ‘petong' (Petanque) berlangsung di UiTM Kota Kinabalu Sabah buat julung2 kali nya, perlawanan persahabatan diantara beberapa jabatan2 di UiTM dan kontraktor perkhidmatan UiTM, acara yg agak meriah dan saya sendiri ada mengambil bahagian atas jemputan pihak BPF. Pengalaman yg amat luar biasa sebab tak pernah lagi pegang bola ‘petong’ baru 1st time (hantam saja la) yg penting semangat kesukanan itu ada dan keputusannya biasa la 2 kali main 2 kali juga out.. ha.. ha.. ha..



Ketika Perjalanan Pulang


Sekitar jam 11.30pm hari ini saya melalui jalan Tanjung Lipat dari bulatan ke komplek sukan ke pelabuhan, satu kesesakan jalan yg luar biasa dari hari2 yg lain setibanya saya di depan bangunan pelabuhan kelihatan satu kemalangan parah yg saya angarkan berlaku sebab ada kereta Ambulance, pengusung dan Polis. Saya tidak berperhatian sepenuhnya untuk mengelak kesesakan lagipun ada pegawai polis yg memberikan isyarat untuk tidak memperlahankan kendaraan sebab yg berlaku kemalangan itu di arah yg bertentangan bukan di laluan yg saya lalui….

Apa yg terlintas difikiran saya ialah mengapakah setiap kali ada kemalangan ada setengah orang tu memperlahankan kereta dan lihat, kalau la nak memberi pertolongan (berhenti la di lorong kecemasankan) ini tida kau tolong tengok saja (kalu keluar numbor nya bos kaya aku), ataupun mungkin setengah orang tu baru di sedar bawa kereta tu perlu hati2 nanti membawa kemalangan sayapun tidak faham….


~bagi pihak kawan2 la kenapa diaorang memperlahankan kereta sedangkan kemalangan itu di laluan yg bertentangan?



2 comments:

  1. KaniL said...
     

    Geng, aku tingu dari pic ko ni kan, kaki dan tangan ngam suda. Mcm pro suda. Tapi kalu ko tunduk sikit, konpom menang tu geng.Sya rasa2 la..he..hee. Pasal accident tu, memang habit urang kita la ba tu, suka tolong....tolong tengok. Heran juga kan, jalan sana bagus ba tu tapi boleh accident juga..mungkin sikap la kan...palis2...touch wood.

  2. Rozan M said...
     

    mgkin itu la masalahnya 2kali main 2kali out.. pasal accident pula rupa2nya hari tu ada 2 kereta beranang d parit dekat Tuaran jln lama.. palis2.. jauh2..

Post a Comment