SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

KIMARAGANG 1 MALAYSIA...

Tahniah kepada Pertubuhan Kimaragang Malaysia (KIMARAGANG) kerana berjaya mendapat kelulusan ROS lebih awal dari yang di jangkakan. Tahniah juga kepada barisan AJK yang berusaha bersungguh sehingga lulusnya Pertubuhan ini dan marilah kita berusaha pula untuk memertabatkan kaum kita Kimaragang dimanapun kita berada Khususnya di Malaysia.. keseluruhanya syabas kerana KIMARAGANG (Pertubuhan Kimaragang Malaysia) secara tidak langsung terlebih dahulu menyahut saranan kerajaan kita dengan selogan 1 Malaysia ..."Sintor Noh Ki Om Mi Iso Tokow"nota: Pertubuhan Kimaragang Malaysia atau KIMARAGANG (di sebut sebagai KIMARAGANG sahaja bukan PKM.
.

6 comments:

 1. Little Mike (LM) said...
   

  tahniah tuan di atas kejayaan pendaftaran Persatuan Kimaragang Malaysia. Satu lagi langkah MANTAP ke depan. Salam 1Perpaduan 1Perjuangan 1Malaysia

 2. Emma said...
   

  Hari ini kerana sekeping kertas, akan membuat bangsa kita tersenyum dan bangga sepanjang masa, Hidup kimaragang!Hidup Kadazan dusun!Bersatu kita teguh, bercerai Kita roboh...Jadikan slogan kata ini sebagai semangat perpaduan kita...

 3. SANGURU said...
   

  tahniah tuan dan rakan2. Buatlah yang terbaik untuk bangsa. Mna yang dapat saya bantu, insyaAllah saya bantu tanpa perlu diminta dan kekadang tidak disedari.

  "BERSATU DALAM KEPELBAGAIAN"
  sintorrr...

 4. Mogoron said...
   

  Ba ompopodon dot erus it gama dino pertubuhan KIMARAGANG.

 5. ILLIE said...
   

  TAHNIAH..akhirnya bangsa Kimaragang ada persatuan yang boleh melindungi dan membela serta menentukan hala tuju masa depan Kimaragang..harapan saya agar KIMARAGANG akan memainkan peranan nya memelihara budaya dan bahasa Kimaragang yang semakin pupus ditelan arus zaman..HIDUP KIMARAGANG!!

 6. Rozan Zulkifle said...
   

  Transformasi dan bersatupadu.. kearah Kimaragang yg maju dan menarik..

Post a Comment