SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

HARI YG MENYAKITKAN HATI...

Hari ini saya saya ke Public bank Inanam , Saya memberhentikan kereta sebentar untuk menungguh kereta di depan keluar dan rasa2 mau masuk di parking la konon.. tiba-tiba sebuah kereta MB berwarna biru meluruh di depan saya dari arah bertentangan dan masuk dgn selamba dan buat2 tida tahu, mahu saja saya terajang dia nasib la kita ini dikurniakan dengan akal fikiran agar berbuat sesuatu yg lebih menguntungkan dari pada kerja menarajang.. terkeluar dari mulut saya time dalam kereta "mantang2 la kau naik MB suka2 hati kau saja, orang yang mati2 tunggu..."
sekaligus mengingatkan saya kepada satu peristiwa lama dahulu, orang ini artis la katakan lagi2 baru juga dicalonkan sebagai YB tapi kalah, hal yang lebih kurang pasal parking kereta, saya sedang menungguh parking masuk tiba2 sebuah kereta kelisa jauh dihadapan mengundur dan cuba masuk parking di depan saya.. saya tida bagi chance saya masuk (parking saya bah...) tiba2 keluar 1 orang pendik2 tagap dan berkata "hoi...!!! ada otak kah!!!" sambil menonjol kepala sendiri.. saya diam saja tapi dalam hati macam bom atom (nasib tidak meletup) terlintas di fikiran saya "tiada apa bagi lah chance org bodoh ni tunjuk lagak mantang2 dapat jadi calon tapi kalah, ketua menteri pun tida layan saya macam ini..."
sebelum itu saya adalah diantara peminat setia beliau lepas itu tida lagi, time saya datang ke "open house" dato Gulam saya ada terjumpa orang itu tapi saya buat tida tahu saja...

~kadang2 kita manusia bila suda di satu tahap seolah2 kita saja yg betul dan kau lah punya segalah2nya, kita yang salahpun kita buat2 kita betul.. apapun tepuk dada tanya selera ataupun kau fikir la bah sendiri...
sesungguhnya kita adalah sama2 insan biasa yang membezakan cuma nasib di pihak kita atau tidak.. tetapi distinasi tetap sama pada akhirnya. Pandai2 la kita pilih kita sama2 dikurniakan akal fikiran.

"harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama".



.

3 comments:

  1. EMMA said...
     

    Betul tu bro sia sukung betul..sia pun tidak berapa setuju perangai urang - urang yang kurang baca ABC ni...

  2. Rozan Zulkifle said...
     

    hi.. jiran 1 kampung saya.. ya begitu la.. kadang2 tu susah memahami mungkin..

  3. Emma said...
     

    bukan tidak memahami tu bro...pentingkan diri sendiri hehe...

Post a Comment