SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

SEMBANG2 LEWAT MALAM..

Saya baru habis bebrual dengan Tuan sahabat baik saya di telefon, saya mendapat tahu bahawa beliau masih di Pitas mengikuti rombongan bosnya dan akan datang ke KK sebab esok ke KL (saya mendapat call dari beliau semalam tetapi saya suda sampai di Bandau untuk mesyuarat ‘so’ malam ini plan mau jumpa). saya ni konon2 sambil tunggu Tuan mana tahu dia call.. lepak2 la dulu.

Jam 9:30pm saya dalam perjalanan menujuh ke rumah seorang sahabat di sekitar Beverly (sebelum itu petang tadi saya menerimah SMS agar datang kerumahnya malam ini), saya singgah sebentar di “seven eleven”untuk membeli 2 uncang kacang cap tangan selepas itu saya menujuh terus ke rumahnya.

Setibanya saya dirumah kawan tersebut saya duduk di taman mini di depan rumahnya menghadap kolam kerana saya tahu walaupun kami kawan atas sebab2 tertentu kami tetap berbeza dari segala2nya. Sambil menunggu beliau turun dari tingkat atas rumahnya, saya memerhatikan barisan keretanya 928(ninja King) 938 (sport car) 838…. (dia ni bujang sudah.. saya pernah datang di sini tahun baru cina baru2 ini..)

umur beliau ini lebih kurang saya sebenarnya namun saya jauh ketinggalan dari segi semua perkara. Inilah yg jelas dari segi perbezaan dan kehebatan. Saya mengenali sahabat ini beberapa tahun yg lalu di hotel tempat kami seminar tetapi “lost contact” dan saya menemui beliau apabila dia menelefon saya beberapa bulan yg lepas selepas itu hubungan kami jadi rapat tapi masih terbatas (tidak bole rapat sangat).

Seketika kemudian beliau turun dan menghampiri saya yg duduk di bangku kayu (dia)memakai t-shirt putih dan seluar pendek hitam dan berselipar tumit tinggi beliau melihat2 apa yg ada di dalam beg plastic yg saya bawa tadi dia cakap “good”kemudian beliau menuju ke dapur dan keluar membawa bersama2 beberapa tin minuman (bikin buka cerita) … (ceritapun bermula).

Saya sempat mengatakan “I sangat2 jauh ketinggalan di belakang You” jawapnya “oh tida kalau you fakir baik2 you sebenarnya jauh lebih baik dari saya, saya bole ketagorikan you ditahap kelas A memandangkan siapa orang2 yg ada di sekeliling you” kata beliau “yang penting kita pandai mengambil peluang yg ada dan jangan sampai terlepas”.

Bila di fikirkan terasa benar juga cakap2 beliau itu tetapi siapa la saya, saya sebenarnya baru berjinak2 dalam dunia yg saya ceburi sekarang sebelum ini tidak tahu apa2 baru mula mau belajar… dipendekkan ceritanya tin2 kosong didepan kami semakin banyak jam sudah hampir 12:30am (tuan pun tida call, saya rasa dia panat bah tu) saya mengambil keputusan untuk balik kerana hari sudahpun lewat malam walaupun cerita itu belum habis (cerita itu susah mahu di habiskan) saya mengambil keputusan agar kami berhenti setakat ini (saya teringat nasihat dari seorang kawan kalu kita ada 1 juta jangan kasih habis malam ini kita bahagi2kan untuk kita nikmati pada hari2 seterusnya).

Apapun cerita kami berakhir sudah semasa beliau temani saya ke “gate” rumahnya sempat juga tangan saya singgah di bahunya (sudah pening2) “don’t be like this nanti I tak nak kawan you lagi”…

~ Saling percaya dan menghormati keputusan dan diri masing2 adalah kunci persahabatan kami.

0 comments:

Post a Comment