SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

JEJAK KASIH OKU DI KOSODOI

Permulaan Tahun Baru Saya.


Saya menghadiri ‘night party’ atas jemputan KP kita, setibanya saya biasa la siapa yang lambat datang mesti round table (sumalam) saya diperkanalkan setiap tetamu malam itu ada yg pernah jumpa ada yg baru pertama kali jumpa, sampai pada tamu yg terakhir KP cakap ini Chong dari Tawau, saya hairan macam pernah jumpa tapi dimana ya (dalam hati)… bila cerita punya cerita saya cakap Cina dengannya mereka hairan orang dusun kimaragang berbahasa cina, rupa2 nya dia ni adalah Adik mak saya, di datang di kk sebab mempengerusikan meeting exco pemuda PBS. Sungguh diluar jangkaan Uncle saya yg sudah lama tidak jumpa dan hanya sekali saya jumpa 3 tahun yg lepas saya jumpa di awal tahun baru 2009, itu pun saya hampir lupa sebab uncle saya ini jadi anak angkat orang sejak kecil tidak pernah berjumpa adik beradiknya, pertemuan 3 tahun yg lepas tu pun pertemuan yg sekejap saja itupun atas usaha aunty saya yg tua.. sebab mereka saja yg tahu kesah keluarga diorang.. ( Jejak Kasih Saya malam itu )


~ulasan kepada cerita ini baru saya sedar mengapa jiwa saya tidak bole lari dari mendekati politik, rupa2 nya selain dari bapa saya, pakcik2 saya, datuk saya sebelah emak semuanya orang2 yg pernah bergiat aktif dgn politik, darah yg mengalir di tubuh saya adalah darah orang2 politik jadi walaupun saya tidak terlibat secara langsung dalam arena ini saya tetap ada ‘commitment’ tinggi untuk membantu kawan2 secara tidak langsung selagi saya berkemampuan terutamanya kepada barisan kita punya future Kimaragang Leaders dan usaha2 memperkasakan bangsa kita..


sintor no om matog tokou ki…!!!

2 comments:

  1. Kanil Dayou said...
     

    Bos....kasi dara sikit...ops..darah bah...darah politik. Sya check darah saya...darah "O +ve" ja...keh...kehhh...mingkaso oku kiowo....
    Secara peribadi...anda mempunyai bakat...kasi asah bakat tu laju sikit bos...

  2. Rozan said...
     

    ya bos itu darah yg kau minta tu tiada di mana2 hospital atau bank darah..

Post a Comment