SANTAI bersama MURALANG JR.

Hidupini Seperti Roda Yang Berputar Dan Dalam Perjalanan Hidupku Kini Aku Belari..!! Andai Kata Satu Hari Nanti Saya Tersungkur Ketika Saya Berlari Di Saat Ini, Saya Pasti Akan Berlari Semula Bila Saya Bangkit Kembali…!!

kinorikatan nu

email : rozanz76@tm.net.my

ISU RASUAH DI POLITIKAN ADAKAH KU CAKAP SERUPA BIKIN….

Kada Tokou No Mongo Rasuah…!!Rasuah adalah isu yg hangat diperkatakan terutamanya menjelang pilihan raya kecil di awal tahun baru ini malah di PRU baru2 ini juga. Kalau sebut pasal rasuah jangan la suda malas mau dengar, sebut la hal2 lain.. sejauh mana kepakaran di pihak pembangkang mahupun kerajaan adalah mustahil bagi maghapuskan rasuah sama sekali (0 rasuah) jika kita masih dipimpin oleh barisan pemimpin yg lantang memperkatakan isu rasuah tapi mereka sendiri tampa kita sedar awal2 lagi perbuatan mereka sudah ada tanda2 rasuah contohnya dalam usaha2 pihak pembangkang memancing MP dikelangan barisan kerajaan yg dikecam hebat dengan isu rasuah, mereka dijanjikan pangkat dan sebagainya jika menganggotai barisan pembangkang ( di tawarkan pangkat itu bukan rasuah ba kan sayapun tida tahu apa itu ). Jadi bagi saya entah bila la rasuah akan berakhir jika yg di cop kaki rasuah itu dipancing dan menjadi ahli dalam kerajaan pekatan pembangkang. Kurang lebih juga la.. ibarat kain putih kau kasi cat hitam separuh jadilah kerajaan hitam putih, lama2 hitam semua.

~tida tau betul ka tidak, bila kau pancing pemimpin yg suka rasuah jadi menteri kau jangan2 kau nanti di bagi rasuah… bole ka saya cakap kau tidak rasuah kalu kau akan terima rasuah dia nanti… He he he… semoga kita semua jauh dari rasuah.. ba begitu la harapan kita..

4 comments:

 1. NONG said...
   

  Sukung oku dika Rozan..
  Susah ba mau elak ni rasuah ni.Ada saja. Jangan dulu cakap rasuah dalam politikla.. Sedangkan mau tender itu RMT dan Kantin sekolah pun "Pelelu ala lasuah lo.." ka dit Kina bo.

  ;) OSUSAH KON?
  Sendiri kena fikirlah.

  Guud ini Blog ko ni.Teruskan.

 2. Kanil Dayou said...
   

  Nong...adess...susah juga la kalu mau tender kantin sekolah pun rasuah juga oohh...pendek kata, apa juga urusniaga, memang terdedah kepada unsur rasuah ba kan...yang penting kalau dapat tender/projek dengan cara tu...jgan lupa kasi derma sama urang susah dan yg memerlukan. 'SOGIT DOT POMOGUNAN'..betul ka tu bos...

 3. Rozan said...
   

  1. Betul tu Nil semua terdedah dgn rasuah, tulak kawan2 dan saudara je..
  2. jgan lupa derma, jgn derma kasi stacy dll suda..

 4. NONG said...
   

  Betul 2 Anil...
  entah la ni bila baru dapat peluang.
  Mau jumpa individu tertentu pun susah ba.
  Malas sya berurusan kalau banyak 'TEREK".. pa'am2 tokou nopo bo.. :)

Post a Comment